Krämkaka
gokväll.
Ligger här i soffan med benen i högläge och får lite fotmassage av Pontus. Helt slut efter dagens alla aktiviteter!
har bakat hela dagen lång, 2 st krämkakor, dumlegömma i smördeg och daimbullar! Allt verkar ha gått hem här i huset iallafall, vilket alltid är roligt. Har dock en del bullar kvar att göra imorrn, tänkte klippa till med pistagebullar och vaniljbullar med vit choklad. kul att testa nått nytt istället för tråkiga vanilj och kanelbullar!
ska även göra tårta imorrn, till fina tuva. Blir ett prinsesslott med lite hästar runt om.
lägger in en bild imorrn på de färdiga resultatet!
hann med ett gympass idag också efter typ 1 1/2 månads uppehåll pga sjukdomar och grejer. Kändes att man inte hade vart där på ett tag vill jag lova! Har dock hittat ett grymt träningsschema att följa i fem veckor framåt. Lättare och framförallt roligare att träna när man vet vad man håller på med, istället för att bara sätta sig på en maskin eller så och bara köra. Så nu kör vi på de fem veckor framåt, ska ju äta soppor i fem veckor också så det passar sig ju bra!
har för övrigt gått ner 3 kg på 3 dagar vilket gett mig en bra kickstart med mycket motivation!!
fick ett önskemål om recept på krämkaka, som jag tänkte dela med mig av. Eller dela med och dela med, det är ju så himla enkelt även om man inte tror de!
krämkaka:
1 sats bulldeg med stött kardemumma i ( kör på receptet på baksidan av vetemjölspaketet)
dela degen i två delar och forma dom runda och platta sedan till. När jag hade plattat till min var den kanske 1 1/2 dm i diameter och sen jäste jag ca 40-45 min istället för 30 min som det står på baksidan. ( men håll koll)
pensla med uppvispat ägg runt hela. In i ugnen på 200 grader. tills den fått gyllenbrun färg.
låt sedan svalna.
När den svalnat så delas den på mitten. Fyll den med mycket vaniljkräm, antingen på påse eller hemmagjord. Jag körde på påse idag och hade i någon tesked vaniljsocker och det blev jätte bra! Lägg sedan på locket.
Glasyr görs på följande vis: häll ca 2 dl vatten i en skål, vispa sedan ner florsocker tills det blir en ganska tjock smet, inte för rinnig! Går åt ca 1 pkt florsocker, men häll i lite i taget så märker man är det tjocknar!
Häll sedan glasyren över kakan, strö på strössel och ställ sedan in i kylen så glasyren stelnar till!
Mycket enkelt och gott!
nu ska jag kika klart på spåret och sedan somna!
godnatt!!

Kommentarer
Postat av: Åsa
Mmmm... denna goding ska testas i helgen!! Tack så mycket :) nu är både jag och garanterat pappsen glad!
Postat av: Åsa
Mmmm... denna goding ska testas i helgen!! Tack så mycket :) nu är både jag och garanterat pappsen glad!
Svar:
Mikaela
Postat av: Åsa
Ja men Att du gör! Så kul att få lite extra tips till helgsfikat ;)
Trackback